Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Εγγραφή συνιδιοκτητών οικοπέδων ως μελών ΣΔΙΠ (2)



Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υγειονομικών ‘’Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία’’ Συν Π.Ε.,  κατά την 5η συνεδρίαση στις 4 Μαΐου  2017,  αφού έλαβε υπόψη την έγγραφη γνωμοδότηση του δικηγόρου κ. Π. Θωμοπούλου, τις απόψεις των νομικών συνεργατών  κ. Π. Πρωτοπαππά, κ. Μ. Διακολιού  που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση, αποφάσισε κατά πλειοψηφία  για τη διαδικασία εγγραφής ως νέων μελών του ΣΔΙΠ όσων εκ των συνιδιοκτητών οικοπέδων το επιθυμούν και το αιτούνται, ανεξάρτητα εάν κάποιος άλλος εκ των συνιδιοκτητών είναι μέλος του ΣΔΙΠ. 

Η εγγραφή ως νέων μελών είναι δυνατή, με τις προϋποθέσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από το καταστατικό, όσων εκ των συνιδιοκτητών των οικοπέδων έχουν σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας και το επιθυμούν υποβάλλοντας σχετική αίτηση και δικαιολογητικά. 

Η διαδικασία έγκρισης των εγγραφών αυτών υπόκειται στην κρίση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης του ΣΔΙΠ. 

Ο κάθε συνιδιοκτήτης οικοπέδου, ιδιοκτήτης κάθε μίας εκ των δύο (2) κάθετων ιδιοκτησιών, κατά οικόπεδο, αυτοτελώς ως μέλος του Συνεταιρισμού  θα έχει τις απλές υποχρεώσεις (ετήσιες συνδρομές  ή έκτακτες εισφορές, συμμετοχή στις συνελεύσεις) και τα δικαιώματα του μέλους πλήρη.

Ως προς τις υποχρεώσεις όμως εκ των οικοπέδων (συντήρηση δικτύων, νέα έργα κλπ) θα βαρύνεται σε ποσοστό ανάλογο του ποσοστού συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου όπως ορίζεται και στον Γενικό οικοδομικό εσωτερικό κανονισμό  της Ιπποκρατείου Πολιτείας που προβλέπει μέχρι δύο (2) κάθετες ιδιοκτησίες ανά οικόπεδο (μονοκατοικία ή το πολύ διπλοκατοικία).

Σε περίπτωση πολλαπλής συνιδιοκτησίας (π.χ. οι δύο σύζυγοι αγοράζουν από κοινού μία των καθέτων ιδιοκτησιών) ή κληρονομίας απαιτείται ή εκπροσώπηση κατά το άρθρο 7 παρ. 3 του καταστατικού ή εξ αρχής επιλογή των συνιδιοκτητών για το ποιός απ’ όλους θα καταστεί διαχειριστής και μέλος του Συνεταιρισμού είτε με κοινή Αίτηση και Δήλωση που καταθέτουν αυτοπροσώπως στο Δ.Σ. του ΣΔΙΠ, είτε με κοινή Δήλωσή τους με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου