Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αυγουστιάτικη βεγγέρα 2017


Η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και το μουσικό συγκρότημα Púrpura, θα βρεθούν σε μία μοναδική συναυλία για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο δίπλα στη λίμνη Μπελέτσι της Ιπποκρατείου Πολιτείας,  το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2017.  

Με μελωδίες από τη φωτεινή Μεσόγειο, αλλά και από την Αργεντινή, την παραμυθένια Ιρλανδία και τον σαγηνευτικό Ανατολικό κόσμο, η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και το συγκρότημα Púrpura συντάσσουν ένα ρεπερτόριο «ψηφιδωτό» – ένα διάλογο μεταξύ Δύσης και Ανατολής σε μία μοναδική και ξεχωριστή βραδιά.

Λίγα λόγια για το σχήμα Púrpura

Το μουσικό συγκρότημα Púrpura –«μωβ» στα ελληνικά- ξεκίνησε την πορεία του το Δεκέμβρη του 2014 στην Αθήνα, με αφορμή την κυκλοφορία και παρουσίαση του πρώτου προσωπικού δίσκου της Χρυσούλας Κεχαγιόγλου «Σα φυλαχτό», σε στίχους και μουσική του Λάζαρου Σαμαρά.

Γιατί «Púrpura»; Το Μωβ είναι ένα καθαρά γυναικείο χρώμα που συμβολίζει πνευματικότητα, εσωτερισμό, μυστήριο και ηρεμία. Μια καλή αρχή για το ξεκίνημα μιας αμιγώς «θηλυκής μπάντας».


Η αρχή του ταξιδιού έγινε όταν η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου αναρωτήθηκε πώς μπορούν τέσσερις γυναίκες μουσικοί, με διαφορετική ιδιοσυγκρασία και «αισθητική», να πλαισιώσουν και να εκτελέσουν το τόσο ιδιαίτερο ρεπερτόριο με το οποίο η ίδια έχει ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της πορείας.

Η ελαφρώς παράδοξη μείξη των οργάνων που επιλέχθηκαν – κανονάκι και λαούτο απ’ την ελληνική παράδοση και τις ορχήστρες της Ανατολικής Μεσογείου, φλάουτο και τσέλο απ’ τη συμφωνική ορχήστρα και τη λόγια μουσική της Δύσης- συνθέτουν ένα σκηνικό κατάλληλο για μουσικό πειραματισμό ανάλογο του εξαιρετικού μουσικού επιπέδου των εκτελεστών.

Το αποτέλεσμα είναι μια καινούρια ηχητική πραγματικότητα, η οποία ηχεί άλλοτε παιγνιώδης και χορευτική, άλλοτε νοσταλγική και παρακλητική.


Τις «Púrpura» αποτελούν οι μουσικοί, Έφη Ζαϊτίδου κανονάκι, Μαρία Πλουμή λαούτο, Σοφία Σερέφογλου φλάουτο, Έλλη Φιλίππου βιολοντσέλο.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης πραγματοποιείται από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του ΣΔΙΠ,  με χορηγό τον Δήμο Ωρωπού και τη συνεργασία της ΜΑΚΙΠ στην οποία θα παραδοθούν στο πλαίσιο της βραδιάς υλικά για ενίσχυση του έργου της. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου