Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Άνθρακες ο θησαυρός… ;;;





Στο Πολεμικό Ναυτικό υπάρχει η παροιμιώδης έκφραση  «σάλπισε νομή»  δηλαδή ανακοίνωση – υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα. Πρόεκυψε στη διάρκεια του μεσοπόλεμου κατά τη μεταφορά με μεταγωγικό πλοίο εκπαιδευμένων αλόγων του Ελληνικού Στρατού από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί του Αιγαίου.  Το ταξίδι με το πλοίο εξαιτίας της κακοκαιρίας διήρκεσε παραπάνω από το προγραμματισμένο, με αποτέλεσμα την έλλειψη τροφής για τους στρατιωτικούς ίππους που αν και εκπαιδευμένοι εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους με ποδοβολητά, επικίνδυνα για την ασφάλεια της κατασκευής του πλοίου. Ο ευφυής κυβερνήτης τότε διέταξε τον σαλπιγκτή να σαλπίσει νομή και οι δυστυχείς ίπποι περιμένοντας την τροφή τους ησύχαζαν περιμένοντας χωρίς αντίκρισμα για αυτή !!!.   

Πως συνδυάζεται η παραπάνω εισαγωγή με την αποχέτευση των Αφιδνών ;

Όπως εύστοχα επεσήμανε κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μεταφέρουμε  « Άραγε όλοι όσοι από εμάς αλλά και από "υπευθύνους" που έχουν και εκφράζουν άποψη για τον τρόπο αποχέτευσης, έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο (οικονομοτεχνικά) οι κατοικίες μιας αραιοκατοικημένης αλλά με σχέδιο περιοχής να μπορούν να επιδοτούνται ώστε να κατασκευάζονται μικροί βιολογικοί καθαρισμοί, παράλληλα με ένα πρόγραμμα κομποστοποίησης οικιακών αποβλήτων? ή είναι πολύ φιλόδοξες απαιτήσεις και κόντρα σε μεγάλα λόγια και "έργα" όλα αυτά? Ο Δήμος, ο Συνεταιρισμός και οι φορείς της περιοχής πιστεύω πως θα έπρεπε να έχουν καλά τεκμηριωμένη άποψη και ποτέ δεν είναι αργά να την διαμορφώσουν...»

Όπως η συνήθης πρακτική αποδεικνύει κυρίως στα μεγάλα δημοτικά έργα στη χώρα μας, οι προτεραιότητες δεν είναι η εύρεση της βέλτιστης λύσης και η υλοποίηση της, άλλα άλλες που εξυπηρετούν σκοπιμότητες και μερικές φορές ιδιοτέλειες…

Το Τεχνικό συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής στις 4 Σεπτεμβρίου 2017  ΕΝΕΚΡΙΝΕ το αυτονόητο για την περιοχή των Αφιδνών.       

Επειδή από παρθενογένεση δεν προκύπτει τίποτα, θυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα ρωτούσε τον Οκτώβριο 2012   «Ποιος πράγματι αλήθεια γνωρίζει, γιατί «κόπηκε» το έργο της αποχέτευσης Αφιδνών;» μετά  την ανακοίνωση υπογραφής  της σύμβασης για την μελέτη του αποχετευτικού ΜΟΝΟ του Καπανδριτίου – Πολυδενδρίου του Δημάρχου κ. Γιάννη Οικονομάκου και αντιδημάρχου κ. Βαγγέλη Ηλιάσκου από την οποία προέκυπτε ότι οι Αφίδνες έχουν εξαιρεθεί γιατί δεν έχουν πληθυσμό πάνω από 2000 κατοίκους !

Το οξύμωρο είναι ότι όλες οι ενέργειες που είχαν γίνει μέχρι τότε το έτος 2012 σε επίπεδο κεντρικού σχεδιασμού περιελάμβαναν και τις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τι στην πραγματικότητα είχε συμβεί μπορούμε μετά βεβαιότητας να εικάσουμε, αλλά επίσημα όλοι μείναμε με τις απορίες μας  όπως και όλη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού (και ο νυν Δήμαρχος), μέχρι τις πρόσφατες διθυραμβικές δημοσιεύσεις για την υλοποίηση του αυτονόητου στο οποίο συνέβαλαν και εξωθεσμικοί φορείς !!! 


Ειδικότερα για την αποχέτευση της Ιπποκρατείου Πολιτείας ο ΣΔΙΠ έχει καταθέσει θεσμικά στην Κοινότητα Αφιδνών τη μελέτη αποχέτευσηςτης ΙΠ που υπάρχει και έχει πληρωθεί με κάποια εκατομμύρια από τους συνεταίρους. 

Όμως ο ΣΔΙΠ θα εξετάσει και τις σύγχρονες τεχνολογικές εκδοχές ως εναλλακτικής λύσης στο πλαίσιο της τεχνικής έκθεσης και σε συνεργασία με το ΕΜΠ , διότι είναι ο επισπεύδων υφιστάμενος θεσμικός φορέας ιδιωτικής πολεοδόμησης του οικισμού έκτασης 7.650 στρ. και 1911 ακινήτων.   

Το παρόν ΔΣ & ΕΣ  του ΣΔΙΠ φροντίζει για τα συμφέροντα των μελών του και ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή, άσχετα αν σε  ορισμένους κύκλους δεν είναι αρεστό.

 Οι διαδόσεις περί ¨κλεισίματος¨ του Συνεταιρισμού εκφράζουν απλώς την ελπίδα εκείνων που έχουν στην κατοχή τους παρανόμως από 4 έως 50 (!!!) οικόπεδα και επιθυμούν διακαώς την διάλυση του Συνεταιρισμού για να επέλθει παραγραφή και για να μην υπάρχει ο φορέας που θα αναζητήσει την επιστροφή των παρανόμως κτηθέντων οικοπέδων. Φρούδη ελπίδα. Ο Συνεταιρισμός θα συνεχίσει νομίμως της λειτουργία του.

Καιρός να σταματήσουν οι φαιδρότητες, η κινδυνολογία και οι παροχές ¨αναλώμασι τρίτων¨ και η μεταμφιεσμένη προβολή ιδιοτελών συμφερόντων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου