Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωρωπού


Με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση συναντήθηκαν εχθές 28 Απριλίου 2018, ο Πρόεδρος  κ. Κώστας Καραββαρίτης, ο Γ. Γραμματέας κ. Παναγιώτης Πάντος του ΔΣ, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Πολιτισμού  ΣΔΙΠ κ. Σόφη Καραβά και η δασολόγος κ. Αναστασία Κοροβέση – Ντόστη της οποίας το μελετητικό γραφείο εκπόνησε  τη μελέτη αντιπυρικής προστασίας της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Η εκτενής συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αφορά τα δυο θέματα που απασχολούν αυτή τη χρονική περίοδο τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κατοίκους του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας :

1. Τις συντονισμένες ενέργειες που απαιτούνται για τις εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, χρηματοδότηση της μελέτης αντιπυρικής προστασίας και υλοποίηση των προληπτικών μέτρων που προβλέπονται, ώστε να θωρακιστεί ο οικισμός άμεσα έναντι του κίνδυνου πυρκαγιάς.   

2. Τη διαχείριση του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης (περιουσιακό στοιχείο ΣΔΙΠ) και τα τιμολόγια χρήσης του β΄ εξάμηνου 2016 που αυτή την περίοδο έχουν αποσταλεί στους καταναλωτές. Οι εκκρεμότητες που άμεσα απαιτείται να αντιμετωπιστούν είναι :

     α.  Η κατάρτιση σχεδίου σύμβασης και υπογραφής του (Δήμος, ΣΔΙΠ),  για κάλυψη της έλλειψης της άτυπης εκχώρησης στον Δήμο της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης από κατασκευής του.

     β. Οι πρωτοφανείς απώλειες του δικτύου που ανέρχονται σε ποσοστό 60 % !!! (αντί του αναμενομένου 8-12 %) σε σύγκριση  με τις τιμολογούμενες  ποσότητες στο διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ στο Πολυδένδρι.  Με άλλα λόγια για πχ. 1.000.000 κ.μ. από τις εγκαταστάσεις στο Πολυδένδρι μόνο 400.000 κ.μ. καταλήγουν να τιμολογούνται και να χρεώνονται σε καταναλωτές. Τα 600.000 κ.μ. απλά χάνονται...!!!  (περίπου 15 φορές η χωρητικότητα της Λίμνης Μπελέτσι  7.000 τ.μ. Χ 6μ μέσο βάθος)

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος & Πολιτισμού  ΣΔΙΠ για το δεύτερο θέμα θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση το επόμενο 15νθημερο με τον Δήμαρχο, τη Νομική Υπηρεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες, για εύρεση λύσης αντιμετώπισης των θεμάτων ύδρευσης του οικισμού, η οποία και θα παρουσιαστεί για έγκριση στην προσεχή ΓΣ ΣΔΙΠ.    

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου